Kanotur på Gram Å

Gram Å er en de længste åer i Sønderjylland og løber fra Christiansfeld i øst og helt ud til Vadehavet ved Kammerslusen i Ribe i vest. Undervejs udmunder Gram Å i hhv. Gels Å og Ribe Å. Gram Å byder på et rigt dyre- og planteliv, og vandet i åen er meget rent. Åen slingrer sig smukt gennem det sønderjyske landskab og fører bl.a. gennem den smukke slotssø ved Gram slot. Gram Å er ca. 55 km lang (Gram til Ribe), og den sejlbare strækning er 23,4 km – fra Øster Lindet (Vrå) til sammenløbet med Gels Å. Der må fortsættes til Ribe (10 km)

Restriktioner på Gram Å:

Sejlads er tilladt hele året, men må kun finde sted i strømmens retning.

Landgang og fiskeri ved Gram Å

Overnatning er kun tilladt på særligt indrettede overnatningssteder, og båltænding er kun tilladt på specielt anlagte bålpladser. Fiskeri må kun finde sted med gyldigt fisketegn. 

Læs mere om sejlads på Gram Å her!

Afsted i kano på Gram Å

Ønsker du at tage afsted i kano på Gram Å, så har du mange muligheder. Du kan starte i Øster Lindet eller Gram og tage turen helt ud til Vesterhavet, eller også kan du planlægge en hyggelig dagstur på en del af strækningen. Under fanen “Planlæg tur” finder du forslag til ruter, overnatning og meget mere. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os.